---
title: "Integrasjonsbruker"
description: "En integrasjonsbruker er en bruker i en on-premises applikasjon som vises i Admin. Ved å knytte en integrasjonsbruker til en bruker, gjenkjenner on-premises applikasjonen og Admin dem som samme person."
lang: no
languages:
  no: https://docs.vismasoftware.no/no/admin/on_premise_integration/integration_user/index.md
  en: https://docs.vismasoftware.no/admin/on_premise_integration/integration_user/index.md
  sv: https://docs.vismasoftware.no/sv/admin/on_premise_integration/integration_user/index.md
lastmod: 2026-09-14
---

> Documentation index: https://docs.vismasoftware.no/no/admin/on_premise_integration/llms.txt


# Integrasjonsbruker

Sist endret 14.09.2026

> En integrasjonsbruker er en bruker i en on-premises applikasjon som vises i Admin. Ved å knytte en integrasjonsbruker til en bruker, gjenkjenner on-premises applikasjonen og Admin dem som samme person.


## Åpne listen over integrasjonsbrukere

1. Klikk på "On-premises integrasjon" i menyen
2. Klikk på "Integrasjonsbruker" i panelet til venstre
3. Se gjennom integrasjonsbrukerne, gruppert etter applikasjon

**Merk:** Menyvalget "On-premises integrasjon" vises kun hvis kunden har en on-premises integrasjon.

## Vis detaljer for integrasjonsbruker

1. I listen over integrasjonsbrukere holder du markøren over ønsket integrasjonsbruker og klikker på Rediger-ikonet
2. Kontroller detaljene under "On-premise identitet": status, brukernavn, ekstern ID, e-postadresse og applikasjon
3. Kontroller "Tilknyttet bruker" for å se hvilken bruker integrasjonsbrukeren er knyttet til

**Merk:** Detaljene under "On-premise identitet" kommer fra on-premises applikasjonen og kan ikke endres i Admin.

**Merk:** En integrasjonsbruker som tilhører en systembruker kan ikke åpnes. Den vises med et informasjonsikon i stedet for Rediger-ikonet.

## Knytt en integrasjonsbruker til en bruker

1. I listen over integrasjonsbrukere holder du markøren over ønsket integrasjonsbruker og klikker på Rediger-ikonet
2. Under "Tilknyttet bruker" klikker du i feltet "Velg bruker" og begynner å skrive et navn, eller klikker på pilen for å vise brukerne
3. Velg brukeren fra listen
4. Klikk på "Lagre integrasjonsbruker"

**Merk:** Statusen endres til "Venter på godkjenning" inntil den valgte brukeren godtar tilknytningen til on-premise identiteten. Når brukeren har godtatt, endres statusen til "Tilknyttet".

## Endre tilknyttet bruker

1. I listen over integrasjonsbrukere holder du markøren over ønsket integrasjonsbruker og klikker på Rediger-ikonet
2. Under "Tilknyttet bruker" velger du en annen bruker i feltet "Velg bruker"
3. Klikk på "Lagre integrasjonsbruker"

**Merk:** Knappen "Lagre integrasjonsbruker" forblir deaktivert til du velger en annen bruker enn den som allerede er tilknyttet.

## Fjern tilknytningen til en bruker

1. I listen over integrasjonsbrukere holder du markøren over ønsket integrasjonsbruker og klikker på Rediger-ikonet
2. Klikk på knappen "Fjern tilknytning"

**Merk:** Knappen "Fjern tilknytning" vises kun når statusen er "Tilknyttet" eller "Venter på godkjenning". Integrasjonsbrukeren blir værende i listen og får statusen "Ikke tilknyttet".

## Fjern integrasjonsbruker

1. I listen over integrasjonsbrukere holder du markøren over ønsket integrasjonsbruker og klikker på Rediger-ikonet
2. Klikk på knappen "Slett integrasjonsbruker" nederst til venstre
3. Godkjenn når du blir bedt om det

**Merk:** Kun integrasjonsbrukeren fjernes fra listen. Brukeren den var knyttet til beholder kontoen og tilgangen sin i Admin.

## Søk etter en integrasjonsbruker

1. Skriv inn et navn eller en e-postadresse i søkefeltet over listen over integrasjonsbrukere
2. Se gjennom integrasjonsbrukerne som samsvarer
3. Tøm søkefeltet for å vise alle integrasjonsbrukerne igjen

## Filtrer integrasjonsbrukere etter status

1. Åpne listen "Alle statuser" over listen over integrasjonsbrukere
2. Velg "Tilknyttet", "Ikke tilknyttet" eller "Venter på godkjenning"
3. Velg "Alle statuser" for å fjerne filteret

**Merk:** "Tilknyttet" betyr at integrasjonsbrukeren og en bruker er koblet sammen. "Venter på godkjenning" betyr at en bruker er valgt, men ennå ikke har godtatt tilknytningen til on-premise identiteten. "Ikke tilknyttet" betyr at ingen bruker er koblet til.


---

[View this page](https://docs.vismasoftware.no/no/admin/on_premise_integration/integration_user/)
