---
title: "Användargrupp"
description: "En användargrupp är en samling användare som grupperats tillsammans för att förenkla åtkomsthantering. Att tilldela behörigheter till en grupp istället för…"
lang: sv
languages:
  sv: https://docs.vismasoftware.no/sv/admin/main_concepts/user_group/index.md
  en: https://docs.vismasoftware.no/admin/main_concepts/user_group/index.md
  no: https://docs.vismasoftware.no/no/admin/main_concepts/user_group/index.md
lastmod: 2026-04-06
---

> Documentation index: https://docs.vismasoftware.no/sv/admin/main_concepts/llms.txt


# Användargrupp

Senast ändrad 06.04.2026

> En användargrupp är en samling användare som grupperats tillsammans för att förenkla åtkomsthantering. Att tilldela behörigheter till en grupp istället för…


### Skapa en ny användargrupp

1. Klicka på länken "Ny användargrupp"
2. Fyll i de obligatoriska uppgifterna
3. Klicka på "Spara användargrupp"

### Visa användargruppdetaljer

1. I listan över användargrupper håller du muspekaren över önskad användargrupp och klickar på Redigera-ikonen
2. Kontrollera de visade uppgifterna
3. Navigera till andra flikar för ytterligare information

### Ta bort användargrupp

1. I listan över användargrupper håller du muspekaren över önskad användargrupp och klickar på Redigera-ikonen
2. Klicka på knappen "Ta bort användargrupp" längst ner till vänster
3. Godkänn när du blir ombedd

**Obs:** Borttagning av en användargrupp kommer att påverka alla medlemsanvändare som ärvt åtkomst baserat på användargruppens inställningar.

### Inkludera användare i användargrupp

1. I listan över användargrupper håller du muspekaren över önskad användargrupp och klickar på Redigera-ikonen
2. Navigera till fliken "Användare"
3. Klicka på fliken "Inkludera användare"
4. Klicka på länken "Inkludera" för att lägga till en användare i en användargrupp
5. Klicka på "Spara användargrupp" för att tillämpa ändringarna

### Exkludera användare från användargrupp

1. I listan över användargrupper håller du muspekaren över önskad användargrupp och klickar på Redigera-ikonen
2. Navigera till fliken "Användare", i popup-fönstret
3. Klicka på länken "Exkludera" för att ta bort en användare från en användargrupp
4. Klicka på "Spara användargrupp" för att tillämpa ändringarna

### Kontrollera medlemskap i användargrupp

1. I Användargrupp-listan, klicka på namnet på önskad användargrupp
2. Klicka på fliken Användare
3. Under Inkluderade användare, granska listan för att se vilka användare som är inkluderade
4. Använd Sök-fältet för att hitta specifika namn om det behövs

### Visa ändringslogg för användargrupp

1. I listan över användargrupper håller du muspekaren över önskad användargrupp och klickar på Redigera-ikonen
2. Klicka på fliken "Ändringslogg"
3. Visa alla ändringar som har gjorts på användargruppen

**Obs:** Du kan filtrera efter en, ingen eller flera åtgärder: exkludera användare, tilldela roll, tilldela rollgrupp, inkludera användare, ny användargrupp, återkalla roll, återkalla rollgrupp och uppdatera namn. Om ingen åtgärd är vald visas alla åtgärder som standard.

### Exportera ändringslogg för användargrupp

1. I listan över användargrupper håller du muspekaren över önskad användargrupp och klickar på Redigera-ikonen
2. Klicka på fliken "Ändringslogg"
3. Tryck på knappen "Exportera".

---

[View this page](https://docs.vismasoftware.no/sv/admin/main_concepts/user_group/)
