Integrationsanvändare
Öppna listan över integrationsanvändare
- Klicka på “On-premises-integration” i menyn
- Klicka på “Integrationsanvändare” i panelen till vänster
- Granska integrationsanvändarna, grupperade efter applikation
Obs: Menyalternativet “On-premises-integration” visas endast om kunden har en on-premises-integration.
Visa uppgifter om integrationsanvändare
- I listan över integrationsanvändare håller du muspekaren över den önskade integrationsanvändaren och klickar på redigeringsikonen
- Kontrollera uppgifterna under “On-premise identitet”: status, användarnamn, externt id, e-postadress och applikation
- Kontrollera “Länkad användare” för att se vilken användare integrationsanvändaren är länkad till
Obs: Uppgifterna under “On-premise identitet” kommer från on-premises-applikationen och kan inte ändras i Admin.
Obs: En integrationsanvändare som tillhör en systemanvändare kan inte öppnas. Den visas med en informationsikon i stället för redigeringsikonen.
Länka en integrationsanvändare till en användare
- I listan över integrationsanvändare håller du muspekaren över den önskade integrationsanvändaren och klickar på redigeringsikonen
- Under “Länkad användare” klickar du i fältet “Välj användare” och börjar skriva ett namn, eller klickar på pilen för att visa användarna
- Välj användaren i listan
- Klicka på “Spara integrationsanvändare”
Obs: Statusen ändras till “Väntar på godkännande” tills den valda användaren accepterar länken till on-premise-identiteten. När användaren har accepterat ändras statusen till “Länkad”.
Ändra länkad användare
- I listan över integrationsanvändare håller du muspekaren över den önskade integrationsanvändaren och klickar på redigeringsikonen
- Under “Länkad användare” väljer du en annan användare i fältet “Välj användare”
- Klicka på “Spara integrationsanvändare”
Obs: Knappen “Spara integrationsanvändare” förblir inaktiverad tills du väljer en annan användare än den som redan är länkad.
Ta bort länken till en användare
- I listan över integrationsanvändare håller du muspekaren över den önskade integrationsanvändaren och klickar på redigeringsikonen
- Klicka på knappen “Ta bort länk”
Obs: Knappen “Ta bort länk” visas endast när statusen är “Länkad” eller “Väntar på godkännande”. Integrationsanvändaren blir kvar i listan och får statusen “Ej länkad”.
Ta bort integrationsanvändare
- I listan över integrationsanvändare håller du muspekaren över den önskade integrationsanvändaren och klickar på redigeringsikonen
- Klicka på knappen “Ta bort integrationsanvändare” längst ner till vänster
- Godkänn när du blir ombedd
Obs: Endast integrationsanvändaren tas bort från listan. Användaren som den var länkad till behåller sitt konto och sin åtkomst i Admin.
Sök efter en integrationsanvändare
- Skriv ett namn eller en e-postadress i sökfältet ovanför listan över integrationsanvändare
- Granska de integrationsanvändare som matchar
- Rensa sökfältet för att visa alla integrationsanvändare igen
Filtrera integrationsanvändare efter status
- Öppna listan “Alla statusar” ovanför listan över integrationsanvändare
- Välj “Länkad”, “Ej länkad” eller “Väntar på godkännande”
- Välj “Alla statusar” för att ta bort filtret
Obs: “Länkad” betyder att integrationsanvändaren och en användare är kopplade. “Väntar på godkännande” betyder att en användare har valts, men ännu inte har accepterat länken till on-premise-identiteten. “Ej länkad” betyder att ingen användare är kopplad.